Robotika és mit értünk velük kapcsolatban?

Ha megkérdeztük a fiatalok, hogy az, aki tud sétálni, chat, előkészíti, valamint a gépek futtatásához, akkor nem vár egy nagyon hosszú ideig a válasz – az egyének. Bár meglehetősen nyugodtan lehet az egyének által létrehozott robotika. Mióta beszélünk róluk intenzíven? Az egyik leggyakoribb válasz minden bizonnyal-20-25 év. Azonban sokkal korábban volt. Jelenleg 1495-ben Leonardo da Vinci felvázolta egy humanoid robot első illusztrációit, 1540-ben az olasz Fejlesztő, Gianello Toriano 44 cm magas mechanikus mandolint készített, amely képes volt néhány előrelépést megtenni, és jobbról balra is átalakította a fejét. Nikola Tesla 1890-ben fejlesztette ki az első távirányítású készüléket, két évvel később a világ csodálkozott az első gépesített darun, amely aranyat továbbított a fűtési rendszerbe, valamint fordítva. Az első robotot, amely képes volt a legalapvetőbb mozdulatok elvégzésére, valamint egy személy parancsára reprodukálni a kifejezéseket, 1927-ben mutatták be New Yorkban. Azóta a fejlődés valóban gyorsan haladt, valamint ma a robotika számos munkában helyettesítheti az embereket. Mégis pontosan hogyan kell kommunikálni velük? Erre a kérdésre kereste a választ Hana Michal Enterprises, a nyitrai Constantine The Thinker Egyetem Bölcsészettudományi Karának angol és amerikai Tanulmányok Tanszékének professzora, valamint a Szlovák Tudományos Akadémia informatikai Intézete.Robotika és mit értünk velük kapcsolatban?

A robotok közvetlenül az életünk különböző területein haladnak át

Napról-napra, a végén, hogy egy természetes része. A gyártási létesítmények mozgó gyártósorán vannak, megértjük a robotjátékokat, a számok számlálására szolgáló robotkészítőket, ismerjük a családok robot vákuumát, mégis jelenleg pincérnőként vagy rádióként szolgálnak segédként. Hogyan fogunk kapcsolatba lépni velük a jövőben? Megértjük, hogy ma már megértik az alapvető irányelveket, de képesek lesznek-e teljes mértékben megérteni a beszédünket és teljes mértékben reagálni? Hana Michal enterprises of approach of Constantine The Thinker in Nyitra (gondolkodó Constantine, gondolkodó professzorai) beszélgetett továbbá az angol és amerikai Tanulmányok Tanszékének professzorával (accuracy of Constantine The Thinker in Nitra). A témáról-pontosan hogyan kell beszélni egy robottal, Hana Michal Enterprises, a mai percekben a tudománygal folytatott beszélgetés során beszélt a professzorral, aki a beszéd interakciójának kutatója volt.

Mi az a robot?

Robotika lehet az egész minket; felismeri, hogyan kell felismerni egy? A „robot” szavak nincsenek jól meghatározva, legalábbis jelenleg nem. Sok vita van a tudományos kutatásokban, a mérnöki munkában és a hobbisták szomszédságában arról, hogy mi a robot, és mi nem. Ha a robot látása meglehetősen emberi kinézetű eszköz, amely parancsparancsokat hajt végre, akkor egyfajta eszközt fontolgat, amelyet a legtöbb ember minden bizonnyal egyetért a robotokkal. Azonban ez nem nagyon jellemző, és jelenleg szintén nem nagyon hasznos. De a sci-fi irodalmi művek, valamint a film ez egy fantasztikus személyiség. A robotika sokkal általánosabb, mint azt sokan gondolják, és valószínűleg mindennap megtapasztaljuk őket. Ha az autókat és a teherautókat automata járműmosóval vitte, pénzt vett fel egy atm-ből, vagy egy automatát használt egy ital megragadásához, akkor kapcsolatba léphet a robottal. Ez valóban minden támaszkodik, hogy hogyan adja meg a robot.

Szóval, pontosan hogyan határozzuk meg a robotot?

Az Oxford English Dictionary robotjának népszerű értelmezése a következő: „olyan eszköz, amely képes azonnal bonyolult műveletsorozatot végrehajtani, különösen számítógép által programozható.”Bár ez egy általános jelentés, lehetővé teszi, hogy sok szokásos gyártót robotként határozzanak meg, beleértve az ATM-ek és az automaták gyártóinak fent tárgyalt példányait is. A tisztítóberendezés az alapvető értelmezést is kielégíti azáltal, hogy programozott készítő (számos olyan beállítással rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a létesítmény feladatainak megváltoztatását, amelyeket elvégeznek), amelyek azonnal végrehajtják a munkát. A mosógép azonban nem rendelkezik számos más tulajdonsággal, amelyek segítenek azonosítani a robotot egy bonyolult eszközről. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a robotnak képesnek kell lennie arra, hogy reagáljon a légkörére, hogy megváltoztassa programját a munka befejezéséhez, valamint megértse, mikor fejeződik be a feladat. Tehát egy normál tisztítóeszköz nem robot, azonban néhány fejlett modell, amely például a mosási és öblítési hőmérsékletet a regionális ökológiai körülményektől függően módosíthatja, megfelel a robot ezen értelmezésének: egy olyan gép, amely hatékonyan reagál a beállítására, hogy azonnal komplex vagy ismétlődő munkákat végezzen, kevés, az egyén utasításai.Szóval, pontosan hogyan határozzuk meg a robotot?

Robotok vannak körülöttünk

Mivel van egy működő jelentése egy robotnak, vessünk egy pillantást a robotikára, amelyet manapság gyakran találunk. Piac: a robotokat azonnal tőkésítették az ágazatban az Ultimate robot segítségével, amelyet George Devol készített 1959-ben a General Motors számára. Az első kereskedelmi robotnak tekintett Ultimate egy robotkar volt, amelyet a kész fröccsöntött alkatrészek vezérlésére használtak az autóiparban, ami veszélyes volt az emberekre. Egészségügy: a gyógyszeres robotika sokféle feladatot lát el, beleértve a műtéti eljárás végrehajtását, a rehabilitáció segítését, sőt az egészségügyi létesítmények tereinek és orvosi gyűjteményeinek automatikus fertőtlenítését is. Fogyasztó: talán a leghatékonyabb tartózkodási robot a Roomba vákuum, amely automatikusan megtisztítja a ház körüli padlókat. Pontosan ugyanazon a vonalon van egy sor robot fűnyíró, amely megtartja a füvet az Ön számára. Robotika, amelyről nem tudtuk, hogy robotok: a legfrissebb ellenőrzőlistánk magában foglalja a robotikát, amelybe napi rendszerességgel belefutunk, de valószínűleg nem tekintettük robotoknak: automatikus autómosók, sebesség vagy piros kamerák, automatizált ajtónyitók, felvonók és néhány konyhai eszköz,

Robotika, valamint a robotika háttere

A Modern robotelrendezés, az úgynevezett robotika, a tudomány és a technológia olyan területe, amely mérnöki, elektromos tervezést és számítógépes technológiai módszereket alkalmaz a robotok fejlesztésére és építésére.A robot elrendezése a gyárakban használt robotfegyverek tervezésétől a független humanoid robotokig, amelyeket néha androidoknak is neveznek. Az androidok a robotika olyan ága, amely különösen humanoid kinézetű robotokkal vagy szintetikus mikroorganizmusokkal foglalkozik, amelyek helyettesítik vagy fokozzák az emberi tulajdonságokat. A robot szavakat először 1921-ben használták a darabban RUR (Rossum ‘ s Universal Robots), komponálta Cseh drámaíró Karel Capek. A robot a Cseh robota szóból származik, ami szükséges munkát jelent. Bár ez a szavak legelső használata, sokkal inkább a robotszerű eszköz kezdeti tüneteitől származik. A régi kínaiak, görögök és egyiptomiak automatizált berendezéseket fejlesztettek ki az ismétlődő feladatok végrehajtására. Leonardo da Vinci szintén részt vett a robot elrendezésében. Leonardo a robot mechanikus lovag volt, aki hatékonyan pihent, integetett a karjaival, mozgatta a fejét, valamint kinyitotta és bezárta az állkapcsát. 1928-ban egy Eric nevű humanoid típusú robotot mutattak be az éves Modellmérnökök kultúrájában Londonban. Eric beszédet mondott, áthelyezve a kezét, a karját, valamint a fejét. Az Electro, egy humanoid robot, 1939-ben debütált a New York-i szakmai vásáron. Electro tudott járni, beszélni és reagálni a hangutasításokra.

Szólj hozzá!