Kulcsfontosságú megkülönböztetés-megkülönböztető vs .. differenciális média

A mikroorganizmusok jellemzően számos funkcióra kiterjednek a kutatólaboratóriumi problémákban. A baktériumok termesztése csak akkor lehetséges, ha megfelelő tenyésztési eszközzel, valamint más ideális fejlődési feltételekkel, például pH-val és hőmérséklettel rendelkeznek. A társadalmi közeget erős vagy folyékony készítményként határozzák meg, amely tartalmazza a mikroorganizmusok fejlődéséhez, szállításához és tárolásához szükséges összetevőket és feltételeket. Számos különböző típusú médiát használnak a baktériumok termesztésére. Igényes média, valamint a differenciál Média 2 fontos, valamint a gyakran használt fajta média az alapvető különbséget között egy igényes médium, valamint a differenciál eszköz az, hogy a szelektív média használják, hogy növekszik, valamint külön a részleteket fajta mikroorganizmus csökkentésével a növekedés különböző más mikroorganizmusok, míg a differenciál média hasznosítják esztétikailag különbséget mikrobák egymástól. A különböző típusú mikrobiológiai kutatólaboratóriumok, különböző óvatos, valamint a különböző média használják.Kulcsfontosságú megkülönböztetés-megkülönböztető vs .. differenciális média

Mi a szelektív média?

A gondos médiumok olyan társadalmi médiumok, amelyek lehetővé teszik egy bizonyos fajta mikroba fejlődését, miközben megakadályozzák más mikroorganizmusok növekedését. Úgy fejlesztették ki őket, mintha az eszköz összetétele csak egyfajta mikrobát támogatna, és gátolja az összes többi mikrobák növekedését. Úgy fejlesztették ki, hogy külön, valamint azonosítani egy adott típusú mikroorganizmus. Így a gondos média antimikrobiális szerekből, színezékekből, alkoholokból stb. A nemkívánatos mikroorganizmusok megelőzése. Különböző típusú szelektív adathordozókat kínálnak. EMB agar, mannit Agar só, MacConkey agar és feniletil-alkohol (PEA) agar egy pár általánosan használt szelektív média laboratóriumokban szelektivitás az eszköz lehet elérni segítségével több módszer és hozzátéve, bizonyos megelőzési a közegben. Például, ha egy adott mikroba képes használni egy bizonyos fajta cukor, lehetséges, hogy készítsen egy óvatos eszköz az adott mikroorganizmus, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a részletek típusú cukor végül az egyetlen szén-erőforrás kínált az eszköz. Részletek az inhibitorok különböző koncentrációkban is szerepelhetnek a szerszámban a nem specifikus mikroorganizmusok növekedésének csökkentése érdekében.

Mi a differenciális média?

A differenciális közegek a társadalmi közegek egyik típusa, amelyet a mikroorganizmusok megkülönböztetésére használnak egymástól. Amikor a mikrobákat differenciális közegben termesztik, észrevehető sajátos kiigazításokat vagy különböző fejlődési mintákat hoznak létre, amelyek meghatározzák és megkülönböztetik a mikroorganizmusokat egymástól. A differenciális közegeket a célbaktériumok biokémiai épületeire koncentrálva állítják elő. A szelektív közegektől eltérően a különböző közegeket nem tartalmazzák olyan vegyi anyagok, amelyek csökkentik vagy gátolják a különféle egyéb mikroorganizmusokat. Csak azt jelzi, hogy a cél mikroorganizmus jelen van-e a táptalajban, más fejlődési minta vagy észrevehető kiigazítás feltárásával. A különböző táptalajok szintén felhasználhatók a szorosan releváns mikrobák vagy mikroorganizmus-csoportok azonosítására. Néhány média lehet óvatos és differenciált. Vér agar, EMB agar, Macconky agar néhány esetben a differenciális média.Mi a differenciális média?

Összefoglaló-szelektív vs. differenciális média

A táptalajt a mikrobák termesztésére, izolálására, megkülönböztetésére, valamint felismerésére használják. A táptalaj tartalmazza a baktériumok fejlődéséhez szükséges alapvető tápanyagokat. Különböző típusú média áll rendelkezésre a növekedéshez. A gondos média, valamint a differenciális média kétféle fejlesztési média. A szelektív táptalaj lehetővé teszi egy bizonyos fajta mikroorganizmus kifejlődését,és megakadályozza a többi mikrobát. A differenciális közegek megkülönböztetik a mikroorganizmusokat azáltal, hogy lehetővé teszik számukra a táptalaj észrevehető növekedési profiljának vagy különböző lakó-vagy kereskedelmi tulajdonságainak előállítását. Ez a különbség a szelektív eszköz, valamint a differenciális eszköz között. Néhány média funkció mind óvatos, mind differenciális média.

A laboratóriumokban használt média szállítása

Mi a közlekedési eszköz? Carry média lényegében puffer jogorvoslat, amely tartalmaz szénhidrátot, peptonok, valamint a különböző egyéb étrendi összetevők (más, mint a növekedési faktorok), amelyek célja, hogy megvédje a wellness a baktériumok a szállítás során anélkül, hogy lehetővé tenné számukra, hogy szaporodnak. A közeg felhasználásának fő feladata, hogy a példát a lehető legközelebb tartsa eredeti állapotához. A szállítási eszköz célja, hogy megóvja a példát, és korlátozza a baktériumok elszaporodását a gyűjtés percétől a példa testreszabásáig. A mintában jelen lévő mikroorganizmusok típusától függően a szállítási közeg eltérhet. A szállítóközegeket általában termékeik fizikai állapota alapján félszilárd vagy folyékony, valamint hatékonyságuk tekintetében vírusos vagy bakteriális szállítóközegként kategorizálják. Mit tartalmaz a Deliver media? Csak puffereket és sókat tartalmaz. Nem tartalmaz tápanyagokat, például nitrogént, szenet vagy természetes növekedésserkentőket, így megakadályozhatja a mikrobiális fajták szaporodását. Ezen túlmenően, az anti-biotikumok és más vegyületek, mint például a glicerin lehet használni, hogy mozog a sejtek növekedését. Milyen mintákat vesznek a szállítási közegben? Minden fajta minta lehet vírus, azonban, amely nem lehet finomítani az időben, szükség van egy közlekedési közeg. Ez lehet széklet, tamponok a húgycsőből, tamponok a torokból és az orrból, valamint minták a sejtkultúrához stb.A laboratóriumokban használt média szállítása

Melyek a tipikusan használt közlekedési eszközök?

Az alábbiakban bemutatunk néhány példát a szállító közegekre, valamint a kijelölt célkitűzésükre: Cary, valamint Blair közeg: félig egyszínű szállító anyag emberi széklet számára, amely szalmonellával fertőzött lehet, Shigella, Vibrio vagy Campylobacter. Amies faszén közeg: a faszén segít a mikrobiális fejlődésből származó anyagcsere-anyagok eltávolításában, ami kifejezetten hasznos lehet a kemény mikroorganizmusok felismerésében. Mindazonáltal tanácsos, hogy a mikroorganizmusok, mint például a Campylobacter, képesek legyenek túlélni az ilyen típusú eszközökben. Amies közepes szén nélkül: ideális mycoplasma és Ureaplasma izolálására. Stuarts medium: A Stuarts eszközt általában gonokokkusz gyanús minták szállítására használják. Azt is használják át tamponok sérülések, torok és a bőr, hogy lehet, hogy fogyasztó baktériumok. Középső Venkatraman Ramakrishnan (VR): a gondolati kolerában szenvedő egyének székletének áthelyezésére használták. Sachov pufferolt glicerin sóoldat: felhasználták az olyan személyek székletének mozgatására, amelyekről úgy gondolják, hogy a bacilláris mikroorganizmusok által okozott dizentéria van.

Vírusszállító eszköz: a vírusszállító eszköz (VTM) optimális a vírusfertőzések kimutatására. Ebben az eszközben szem-vagy légzési példák, valamint sejtminták helyezhetők el. Példák a folyadékokra, például a légcső mosására vagy a peritoneális folyadékra, eredeti fajtájukban, steril injekciós üvegekben kell beadni, amelyek abbahagyják a kiszáradást. Ha nincs vírusszállító eszköz, helyezze a tamponokat zárt steril injekciós üvegekbe, néhány csökkentett sóoldattal, hogy megállítsa a kiszáradási folyamatot. Fa, műanyag, pamut és Dacron tamponok, valamint más szintetikus tamponok elfogadhatók. Meg kell akadályozni a kalcium-alginátból készült tamponokat. A mikroorganizmusok táptalajai nem alkalmasak a virológia kutatására. Anaerob szállító közeg (ATM gép): ez egy félig szilárd eszköz, amely ásványi sókon alapul, amely csökkenti azokat a képviselőket, amelyek felszívódó közegként jönnek létre a megvalósíthatóság megőrzése érdekében anaerob baktériumok. Ez áll pufferolt ásványi sók egy félszilárd közegben cisztein és nátrium-tioglikolát redukáló képviselői garantálni a kockázatmentes környezetben. A Resazurin redox jelként is használható az oxigén közvetlen expozíciójának kimutatására a rózsaszín átalakításával. Létrehoz egy olyan környezet, amely biztosítja a legtöbb mikroorganizmus életképességét hatalmas szaporodás nélkül, és lehetővé teszi a tudományos termékekben található megelőzések csökkentését is. Az esetek közé tartozik a tioglikolát alapú húsleves.

Szólj hozzá!