Mi a szoftvertesztelés?

A szoftveralkalmazást mind a fejlesztés során, mind az egyes frissítések után tesztelni kell. Ha meg szeretné tudni, hogy mi válik a szoftveralkalmazások szűrésének részévé, miért elengedhetetlen a tesztelés, hol található az előrehaladási eljárás szűrése, és mely nyelveken érdemes tudni, hogy informatikai tesztelő szeretne-e lenni, olvassa el ezt a cikket is.Mi a szoftvertesztelés?

Mi a szoftverprogram tesztelése?

A szoftverszűrés olyan technika, amely ellenőrzi, hogy a valódi szoftver megfelel-e a várt (mind implikált, mind specifikus) igényeknek, és garantálja, hogy a szoftvertermék nem tartalmaz hibákat. segít, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szoftver tartalmaz néhány hibát, mint lehetséges, és nem is fontos is. Ez magában foglalja a futó szoftver program/ rendszer elemek felhasználásával kézi vagy automatizált eszközök. A szoftveralkalmazás-tesztelés célja az eredeti igényekkel ellentétben álló hibák, hiányosságok vagy hiányzó igények meghatározása. A szoftverprogram-tesztelés egy szoftveralkalmazás vagy elem teljesítményének ellenőrzésére és értékelésére vonatkozik. Arra használják, hogy minimalizálják vagy megszabaduljanak a hibáktól, valamint csökkentsék a hozzáadott befektetés összegét, amelyet a vállalatnak meg kell vásárolnia a hibaelhárítást és a frissítések kiadását. A szoftvertesztelő hibákat, hibákat vagy egyéb problémákat keres az internetes vagy mobil alkalmazásokban, asztali számítógépes elemekben vagy játékokban.

Miért fontos a szoftvertesztelés?

A szoftveralkalmazás tesztelése azért szükséges, mert a kipróbálatlan vagy alulteljesítő szoftverek több száz felhasználót érinthetnek. Például, ha egy webalkalmazás, amely egy elemet kínál, túl lassan működik, az ügyfelek türelmetlenek lehetnek, és hasonló terméket vásárolhatnak más helyeken. Vagy ha egy alkalmazáson belüli adatforrás helytelen információkat küld a keresési lekérdezéshez, az emberek elveszíthetik a webalkalmazás vagy a vállalat egészének bizalmát. A szoftver program teszter segédeszközök megakadályozzák az ilyen jellegű hibák. Ráadásul a szoftverprogram-tesztelés segíthet biztosítani az ügyfelek vagy a használat által érintett személyek biztonságát. A tesztelő feladata, hogy elhelyezze magát egy adott szoftver vásárlójának elhelyezésében, valamint készítsen különféle forgatókönyveket, amelyeket az adott terméken tesztel az előrehaladás során. A talált problémákat ezután jelentik a növekedési csoportnak, amely kijavítja ezeket a hibákat.Miért fontos a szoftvertesztelés?

A szoftverprogram tesztelésének fajtái

Számos szoftverprogram-tesztelés létezik, amelyek mindegyike különböző fokú egyediséget igényel. Itt van egy lista néhány a leggyakoribb: használhatóság tesztelés funkcionalitás szűrés a legjobb módja annak, hogy megtanulják, ha egy webhely, alkalmazás vagy játék lehet gondoskodni a közös ügyfelek, valamint felismerni, hogyan hisznek, ha kihasználva azt. A funkcionalitás tesztelése lényegében azt jelenti, hogy érvényesítsük munkánk eredményét a tényleges felhasználókon. A funkcionalitás szűrése egy szolgáltatás vagy termék elemzése a felhasználók reprezentatív példájának ellenőrzésével. Általában az egyéneknek számos feladatot kell elvégezniük a tesztelés során, miközben viselkedésüket és tevékenységüket gondosan ellenőrzik, valamint a tesztelő rögzíti a szalagot.

Jóváhagyási szűrés

A jóváhagyási átvilágítás elsődleges feladata nem a hibák felderítése, hanem a rendszer bevezetésre és használatra való felkészültségének felülvizsgálata. Ennek célja annak vizsgálata, hogy a rendszer úgy működik-e, ahogy kellene. A szoftveralkalmazás ebben az esetben éles és valós információkkal foglalkozik, kiértékeli, hogy a termék megfelelően működik-e a tényleges kiadásban, és megfelel-e a felhasználói igényeknek is. sszimilációs szűrés. A cél az, hogy érvényesítse, hogy a nagyobb tételek szoftver együtt dolgozni. Ezt a fajta szűrést általában a tesztelők tartózkodják, de maguk a fejlesztők. Ellenőrizni kell a kommunikációt a szoftver különböző összetevőivel,de a hardverrel, az operációs rendszerrel is. Rendszer tesztek. A fejlesztőt azonnali válaszként kínálják az írott kódra. Az eszközteszteket a forráskód kisebb méretű eszközeinek vizsgálatára használják. A programozó írja a kódot, majd teszteket hoz létre ehhez a kódhoz. Van egy technika, hogy írásban tesztek kód előtt, hogy az úgynevezett vizsgálat vezérelt növekedés. A tesztnek tesztelnie kell a kód viselkedését mind normál, mind vészhelyzetben. A tökéletes rendszervizsgálat független a többi teszttől és a tesztprogram többi részétől. Gyakran nem tudja megmondani a különbséget az eszköz, valamint a kombinációs tesztelés között az elején. Ezekkel a tesztekkel együtt számos más típusú vizsgálatot is ismerünk,pl.

Mit kell tudni ahhoz, hogy tesztelő legyen?

Bár informatikai tesztelőként nem kell kódsort is összeállítania, sok esetben még mindig képesnek kell lennie annak áttekintésére. Szoftveralkalmazás-tesztelőként a munkája többet jelent, mint egy alkalmazás kattintása és ellenőrzése. Szüksége van arra, hogy megnézhesse a kódot, és keresse meg a lehetséges problémákat, vagy kitalálja, mi okozhatta a hibát vagy a bontást. Sok tesztelő tartózkodik a kézi szűréstől, de emellett automatizált teszteket is készít. Ennek ellenére a számítógépes tesztek összeállítása sokkal könnyebb, mint a teljes alkalmazások programozása. A portál szerint platy.sk a Pozsonyi informatikai tesztelő átlagos havi jövedelme csaknem 2000 euró, ezért gazdaságilag is érdekes elindítani ezt a foglalkozási tanfolyamot. Az alábbiakban néhány nyelven Meg kellene felfedezni, hogy optimalizálja a vezet működését, mint egy tesztelő:

Java

Python

C#

Elég, ha természetesen a nyelvek között megtudjuk, hogy más is lehet, mint a listában marad. Ezen felül, akkor minden bizonnyal szükség van egy nagy adag pontosság, valamint kommunikatív, mint akkor feltétlenül kell jelenteni rovarok felfedezett, helyesen hívja őket, felfedezni a megoldást, és tartsa a kapcsolatot a fejlesztési csapat. Ha egyszerűen csak benne indul, akkor egy kézi működtetésű informatikai tesztelő munkája csodálatos kezdet. A kézi szűrővizsgálat még mindig itt van, és minden bizonnyal továbbra is alatta marad, mivel számos előnye van, például a kézi szűrővizsgálat használatával új hibákat fedezhet fel az alkalmazásban, az elrendezési hibákat és még többet. Ismét szem előtt tartjuk, hogy a piac minőségbiztosítási folyamatosan halad, és azt is feltételezzük, hogy ez minden bizonnyal vágy globális tesztelők, akik pontosan tudják, hogyan kell ellenőrizni kézzel és ugyanabban az időben fejleszteni automatizálás. Ha azt tervezi, hogy a végén, hogy egy automatizált tesztelő, van számos képzések az Ön számára. Kezdetben kezdődik a szelén program, amelyben meg fogja tanulni mind a Java, valamint JUnit. Ez a tanfolyam kiterjesztéssel is rendelkezik a progressed számára. Ha a Javascriptet részesíti előnyben, nézze meg a tanfolyamot Cypress.io. a Cypress egy modern tesztelő eszköz a szűrés végéig.

7 szoftvertesztelési fogalmak minden szoftverprogram-tesztelőnek meg kell értenie

A szoftveralkalmazás-szűrés annak ellenőrzésére szolgál, hogy a szoftveralkalmazás a végfelhasználó igényei szerint működik-e. A szoftverszűrés alapfogalmai a tesztelés pillérei, és ezeknek köszönhetően a tesztelő a lehető legtöbb hibát és problémát képes megfelelően felismerni. Ebben a cikkben megtudhatja, hogy a szoftveralkalmazás-tesztelés 7 elve hogyan működik, és miért kell minden IT-tesztelőnek elfogadnia őket. A szoftveralkalmazás-fejlesztés több szakaszból áll, valamint bonyolult kezeléseket tartalmaz, amelyek emellett sok szoftverhibát is magukban foglalnak. A szoftveralkalmazás tesztelésekor az informatikai tesztelőnek be kell tartania a kezeléseket és a terveket, amelyek biztosítják a szoftveralkalmazás megfelelő ellenőrzését, a lehető leggyorsabban és pozitív eredménnyel. Az International Software Program Screening Board (ISTQB) hét szabványos szoftverszűrési elvet alkalmaz. Ezek az elvek az optimális eredmények elérését szolgálják anélkül, hogy eltérnének a vizsgálat céljától. A konkrét elvek a szoftver szűrés, hogy minden szakértő szoftver tesztelő tudnia kell:

Az ellenőrzés megerősíti, hogy hibák vannak a szoftveralkalmazásban

Minden alkalmazás a tesztelés különböző fázisain megy keresztül, például kombinációs vizsgálatok, rendszervizsgálatok, regressziós vizsgálatok vagy elfogadási tesztek. Fő a szoftveralkalmazások szűrésének célja az eddig ismeretlen hibák számának azonosítása a választott megközelítés és tesztelési módszerek felhasználásával. Az informatikai tesztelő a lehető legtöbb meglepő rendszerhibát keresi, amelyek eltávolításán a programozók következésképpen működnek. A szűrés alapfogalmainak kezdeti állítása szerint nincs figyelemre méltó szoftver, valamint a szűrés feltárja a problémák létezését, nem pedig azok hiányát. Elegendő, valamint az ismételt szűrés csak csökkenti az esemény a rovarok, és a valóság, hogy a tesztelők nem találnak semmilyen típusú szoftver hibákat során duplikált tesztelés nem jelenti azt, hogy a szoftver hibamentes. Néhány rejtett hibát a szoftverben csak a felhasználó fedez fel az alkalmazás vagy a szoftver gyártási légkörében, amikor olyan funkciókat vagy teljesítményváltozatokat használ, amelyeket általában nem használnak. Következésképpen a tesztelés feltárja a kérdések láthatóságát, nem pedig azok hiányát.

Szólj hozzá!