UI elrendezés, valamint UX elrendezés: mi a különbség?

UI, valamint UX valószínűleg az egyik leginkább zavaró és elveszett fogalmak, amikor a fejlődő egy weboldal/ alkalmazás. Ahogy megértjük, miért. Ezeket a kifejezéseket általában egymással használják, a cégek megpróbálják megtalálni az UX/UI fejlesztőket, az egyének UX/UI fejlesztőknek nevezik magukat, így úgy tűnik, hogy ezek a kifejezések ugyanazt a pontot írják le.UX/UI design

Mi az UX stílus

Először is helyes kijelenteni, hogy az UX-nek nincs általánosan elfogadott meghatározása. Az UX a felhasználói élményt jelenti – az a tapasztalat, amelyet az egyének elektronikus vagy fizikai tárgyakkal való interakció során szerezhetnek. Egyéni élmény layout az eljárás létrehozása digitális és fizikai elemek, amelyek hasznosak, könnyen használható, kellemes, hogy vegyenek részt, és hasznos a felhasználók számára. Ennek célja az ügyfélélmény javítása az elem használatakor.

Az UX multidiszciplináris

Az UX széles kifejezés, amely számos tudományterületet lefed. Mi minden bizonnyal koncentrálni a 4 alapvető: tapasztalat stratégia (ex-házastárs) – (ExS) – UX nem csak a cél végén az egyének, de értéket hoz a vállalkozás, amely a termék. A tapasztalati módszer egy olyan természetes szervezeti stratégia kidolgozásáról szól, amely elfogadja mind az ügyfél, mind a cég igényeit. Interakciós stílus (ixd) – a kommunikációs stílus arra összpontosít, hogy az egyén hogyan kapcsolódik a termékhez, figyelembe véve az összes interaktív szempontot, például a kapcsolókat, a weboldal változásait és a számítógépes animációkat a kívánt ügyfélélmény elérése érdekében. Ügyfélkutatási tanulmány ( UR) – a meglévő és potenciális felhasználók felismerése kiváló jelentőséggel bír az UX-ben. Során egy ügyfél tanulmány, kutatási tervezők hasznosítani egy sor módszerek, mint a tanulmányok, workdesk tanulmány, használat tesztelés, és még sok más, hogy keresse meg az egyik leghasznosabb betekintést az egyének azonosítása érdekében problémákat, valamint a támogatás tervezési esélyeit kijavítani őket. Információs stílus (ia) – az IA elengedhetetlen az egyén navigálásában a termékekben. A tartalom hatékony és fenntartható módon történő szervezésére, strukturálására és osztályozására összpontosít. A cél az, hogy navigálni az ügyfelek körül a tételt, valamint ennek következtében keresse hasznos információkat, hogy hatékonyan végezze el a feladatot. Ha kíváncsi arra, hogy mire összpontosíthatnak az UX tervezők, akkor ez a HCI-humán számítógépes interakció, hangtervezés, térbeli tervezés, UX írás, Számítástechnika, mozgástervezés, tanácsadó rendszerek, valamint még sok más.

Hasonlítsa össze az UX és a funkcionalitást

Sokan azt feltételezik, hogy a funkcionalitás, valamint a felhasználói élmény egybeesik pontokat. Vagy ha valaki megkérdezi, mi az UX, megoldásuk a ” termékhasználat.”Ez nem igaz. Részben. A funkcionalitás az UX jelentős része, meghatározása szerint az interfész minőségének olyan minősége, amely lefedi, hogy a rendszer könnyen megtanulható-e, hatékonyan használható-e, élvezetes-e vagy hasonló. Mégis ez UX, jobb? Igen, bár a használhatóság magára a termékre koncentrál, az UX lefedi a felhasználó teljes kommunikációját a termékkel a termék megfontolása, megszerzése, kirakodása, felszerelése, felhasználása stb.UX/UI design

Mi UI stílus

UI jelentése „felhasználói felület”. Ez a vizuális fellebbezések, valamint a különböző modulok közötti interfészek vizuális kialakítása. Bármiből áll, amit az egyén megnéz – bannerek, képek, szöveg, amelyet el tud olvasni, kapcsolók, amelyekre kattinthat, csúszkák, beviteli területek stb. Hasonlóképpen vonatkozik a képernyő elrendezésére, az átmenetekre, az esztétikai szempontokra, az interakcióra vagy az összes fejlesztendő számítógépes animációra. A felhasználói felület jelentős szerepet játszik a felhasználói élményben. Egy vonzó felhasználói felület a következő mértékben veheti igénybe az élményt, másrészt viszont a felhasználói élményt egy kellemetlen felület tönkreteheti.

Ez több, mint egyszerűen néz ki

Bár úgy tűnik, hogy az interfész egyetlen célja esztétikailag csábító felhasználói felület, ennél több. UI fejlesztők kell nézni túl látszat, valamint dolgozzon ki egy felhasználói felület, hogy megfeleljen a cél / személyiség az alkalmazás. Nekik kell gondoskodniuk arról, hogy minden esztétikai összetevő egyenletes legyen, mind vizuálisan, mind aktívan. 3 UI formátumok. Az interfész tervezői kulcsfontosságú pontokat hoznak létre, ahol a felhasználók kölcsönhatásba lépnek az elemgel. Ezek a tényezők lehetnek a megfelelő formátumok: grafikus felhasználói felületek (GUI) – az ügyfelek kommunikálnak a termék vizuális ábrázolásával – képernyők. Hangvezérelt felhasználói felületek (VUI) – az ügyfelek hanggal kommunikálnak a termékkel-Siri, Alexa, Google Assistant. Mozgás-alapú interfészek-a testmozgásokat a termékkel való kommunikációhoz használják-VR videojátékok.

6 az AI legfontosabb fogalmai

Clarity-döntő része egy fantasztikus felhasználói felület. A megbízható esztétikai tervezés prioritást élvez, és a részleteket is közli. Ismerete-a fogalmak, valamint a minták a felhasználói felület, de azt is, hogy bizonyos a szinkronizálás az összes komponenst. Ügyfélvezérlés-mutassa meg az egyéni vezérlést. Úgy érzi, azt tehet, amit csak akar. Garancia arra, hogy az eljárás mindig folytatódhat, mégis mindig visszatérhet arra a weboldalra, amelyen utoljára voltak. Hierarchia-a vizuális komponensek elrendezése oly módon, amely megmagyarázza az egyes szempontok fontosságának szintjét, és az egyéneket a kívánt tevékenységhez vezeti. Kedvezőtlen tér-a negatív szoba hangsúlyt fektet a tartalmára, és kevésbé bonyolítja a tartalom elismerését. Kisegítő lehetőségek-tervezzen egy terméket minden ügyfél számára. Fontolja meg azokat a személyeket, akik vizuálisan vagy más módon sérültek különböző módszerekkel.

UX vs UI design-különbségek

Összefoglalva az összes korábban említett részletet, az elsődleges különbség az UX, valamint az UI elrendezés között az, hogy az UX stílus az elemmel való interakció teljes benyomásával függ össze, míg az UI elrendezés az interfészek vizuális ábrázolásáról szól. Az UX fejlesztő célja az ügyfelek problémáinak meghatározása és megoldása, az UI Fejlesztő olyan módszereket keres, amelyek ezeket a lehetőségeket vizuálisan kellemessé és intuitívvá teszik. Az UX stílus általában megelőzi a tervezési folyamatot, amelyet az UI követ. Az UX fejlesztő egy olyan elemet térképez fel, amely hibátlanul működik, az UI designer illeszkedik a látványhoz és az interakciókhoz. Végül, de nem utolsósorban, UX lehet használni bármilyen típusú elem, nem csak a digitális, de hasonlóképpen fizikai, megoldás, térbeli, stb. Míg a felhasználói felület a digitális termékekre, valamint az ezzel kapcsolatos tapasztalatokra jellemző.UX vs UI design-különbségek

UX és UI design-együttműködés

Míg az UX fejlesztői kiválasztják, hogy az interfész hogyan fog működni, a felhasználói felület tervezői meghatározzák, hogyan fog kinézni az interfész. Az UX és az UI tervezők együtt működnek, és a köztük lévő partnerség rendkívül szoros. UX tervezők szolgáltatás kutatási tanulmány, meg kell választani, hogy mely funkciókat kell biztosítani a lehető legmagasabb prioritást, valamint meg kell térképezni a forgalomban a felhasználók a terméken keresztül. Általában kattintható drótvázakat hoznak létre, és megvizsgálják a stílust az egyénekkel, hogy észrevegyék a hibákat és a fájdalomfaktorokat. Ezt a prototípust átadják a felhasználói felület fejlesztőinek, akik életre keltik azáltal, hogy vonzó grafikont készítenek az összes egyedi kijelzőről és érintési pontról, amelyekkel az egyén találkozhat. Szem előtt tartva a termék célját, meg kell határozniuk, hogy melyik stílus a legesztétikusabb, hogyan fognak kinézni a szempontok a termék egészében, hogyan fognak viselkedni, amikor megérinti, siklik vagy ellop. De mi történik, ha valamit meg kell változtatnunk, azonban az interfész elrendezése már megtörtént? Sok esetben az első indítás az MVP – re összpontosít-minimális megvalósítható elem, majd különféle egyéb funkciók kerülnek hozzáadásra. Az UX és az UI tervezők közötti együttműködésnek még jobbnak kell lennie, valamint a folyamatos interakció elengedhetetlen.

Szólj hozzá!